Välkommen till min nya blogg

Hejsan alla bloggläsare och välkomna till min nya blogg!

Jag fick inspiration att starta en fotoblogg av Brutus Östlings fantastiska blogg. (brutusbloggar.blogg.se) Här kan du följa när jag åker i väg på små utflykter för att hitta några speciella fåglar men också ofta mina egna synpunkter till sånt sm händer, främst inom fåglarnas och fotografiens värld. Så jag hoppas att du kommer att uppskatta den här bloggen!


Sädesärla vid tjärhovet. Dessa små vippstjärtar är alltid bra modeller eftersom de är så orädda. Nikon D40, Sigma 70-300mm, ISO 200, manuell exponering, slutartid 1/1200 s, bländare 5.4.

Sitter nu och fixar till (beskär, justrerar mättnad och kontrast m.m.) bilderna från Tjärhovet och Norra Skallön i fredags, och bilderna från Hagbyhamn i söndags. Turen till Tjärhovet blev väl sådär lyckad. Jag hade undersökt lite och upptäckt att pilgrimsfalk fanns där... jag missade dock det faktum att den bara var här på vintern... men småfåglarna är så orädda så det blev ganska bra bilder ändå.


Starhona och gråparvshona. Även fåglarna tycks ha lite tjejsnack då och då. Att staren är en hona ser man på näbbfästet. Här är det mer i färg med resten av näbben, hos hanen är det blåaktigt. Nikon D40, Sigma 70-300mm, ISO 200, manuell exponering, slutartid 1/500, bländare 4.

Har man tubkikare eller ett jätteobjektiv kan man ju också spana sjöfåglar härifrån. Fast det är lite läskigt med alla "förbjudet tillstånd" skyltar. Jag träffade faktiskt på en gubbe i en gaffeltruck som visade var holken där pilgrimsfalken brukade vara fanns. Han sa att de hade den här av och till. Snacka om att inte ha koll... han som till och med jobbade där.


Grusbadande gråsparvar. Man måste vara noga med hygienen. En sådan här grushög kan vara guld för småfåglarna. Nikon D40, Sigma 70-300mm, ISO 200, manuell exponering, slutartid 1/800, bländare 4.5.

Sedan var jag ju som sagt på Norra Skallön, en ö som ligger precis under Ölandsbron. Här fick jag min första ejderbild, en strandskata som kom väldigt nära i luften, och av misstag om jag alltför nära ett grågåsbo. Hela min familj var ute i båten och vi bestämde oss för att lägga till vid ön. Min lillebror och hans kompisar hade kul vid klipporna, så jag kunde ostörd utforska ön och ta lite bilder. Utöver bilderna fick jag syn på en Ärtsångare... ny för i år.


Strandskata i flykten. Den försökte driva bort några närgågna trutar och la därför inte märke till mig. Nikon D40, Sigma 70-300mm, ISO 400, manuell exponering, slutartid 1/3200, bländare 5.4.


På tal om trutar, ja. Jag tröttnar aldrig på att fotografera flygande trutar. De gör sig helt enkelt så bra på bild! Havstrut, Nikon D40, Sigma 70-300mm, ISO 400, manuell exponering, slutartid 1/3200, bländare 4.5.

Sedan avslutade veckan med ett besök i Hagbyhamn, det skulle ju vara en så fin fågellokal. Och det gick bra. Jag fick en mängd nya arter så som hämpling, rödbena, gulärla, större strandpipare och mindre strandpipare. Och den senaste var riktigt orädd. Satt man still i någon minut eller så så var den snart bara ett par meter ifrån.


Mindre strandpipare. Nikon D40, Sigma 70-300mm, ISO 200, manuell exponering, slutartid 1/500, bländare 5.4.

Ja, det var nog allt för den här gången. Jag hoppas att jag kan få färdigt alla de här bilderna så att de inte bara ligger ogjorda. Sedan så blir det nog ett kommande besök ute Kläckeberga, och ett i Böleskogen. Ha det bra!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej rasmus!

Jättefin ny blogg, lycka till med bloggen! :D

2009-05-07 @ 19:24:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0